Senin, 27 April 2009

Bloemen Back-up Leven Mensen Bangun Sari


"Als je iets moeilijk om iemand dan ungkapkanlah met de rente als de expressie. Rose rood is een teken van liefde voor de huidige golf. "Classic zin we altijd horen.

Naar een metropool van Medan stad zijn nu snel te ontwikkelen, met name in geval 2, dat wil zeggen, winkelcentra en stadsparken zijn ingericht lamp en diverse vormen van be-een-belang in bijna alle hoeken van de stad. Maar we weten van waar de bloemen vandaan?

Als we van Medan naar Lubuk Pakam nabij de grens tussen de stad Medan Deli Serdang regentenraad van de afstand van 14 km van het centrum van Medan aan de rechterzijde van de linkerkant van de weg zien we een rij bomen bloem verkoper langs ongeveer 2 km bereik van de weg. Meer meer spannend als we naar het steegje steegje aan de linkerkant van de weg, dat is de bende Darmo, Madirsan en Middelen, gelegen in het dorpje Sari Bangun, Tanjung Morawa district Deli Serdang district, Noord-Sumatra. "Meestal als moeders komen hier rechtstreeks hysterisch, na de mond is altijd ruzie met haar man omdat ze niet wil naar huis - omdat ze niet willen verlaten deze plek - wanneer ze winkelen of gewoon om te zien wat belang" Edianto Sihite Woorden (33), die is begonnen bloem bedrijf sinds 10 maart 1980 samen met haar ouders door de naam van het bedrijf Hotma's.

Dat het algemeen belang tegen het belang als het symbool van schoonheid, liefde, op-elokan kleuren etc..

Op 3 Gang bevindt zich ongeveer 400 families van de toonhoogte van zijn leven te kweken en te verkopen bomen bloem, het aantal werknemers met minstens 4 personen per huishouden de bloem. Duizenden planten-en soorten bloemen kunnen worden gekocht hier onder andere bloemen Rose / Rose, Asoka, Ekorbia, Cemara, Cikloka, Palm, Tanjung, Akasia, Tripayung, Bamboo conditioning, Batavia, Molina, Tricolor, Bougainville, Beringin, Melati, varen, Sikas, Serut, DLL. Met de prijs varieert ook, gaande van de prijs van zilver tot duizend voor tien miljoen euro. Aangehouden door de hoogste prijs Cemara Serut Garnaal en bomen, die al was (en is al vastgesteld in overeenstemming met de gewenste schoonheid) prijs bereikt 10 miljoen.

Niet alleen mensen die zich te voet te kopen van de bloemen, de luxe-auto werd langs de weg om te selecteren de meest geprefereerde bloemen en didiamkan, zelfs volgens Edi, bloemen vanaf hier is ook verstuurd naar Berastagi (bekend als de stad van de interesse in de oorsprong Noord-Sumatra), de stad Medan, Dumai, Perapat Rantau, Kota Pinang, pekan Baru, Jambi, Batam, Padang, Atjeh, en geëxporteerd naar Thailand, Singapore, Maleisië, Japan en China. "Iedere dag niet minder dan 2 bloem vrachtwagen die kwam hier uit, en niet te vergeten de mensen die belangstelling met de auto ophaalt." Connect Edi.

"Round-geld per dag te bereiken honderden miljoen Rupiah." Onderling Wagiran, secretaris Bangun Sari Village. Er zijn echter geen gegevens zijn eigendom van het dorp op het bedrag van detail hoeveel siergewassen die bloem uit het dorp en de hoeveelheid geld in het dorp elke maand. "Doorgaans is de koper of de koper van productie tuin komt rechtstreeks op de bloemen, zodat we niet kunnen registreren hoeveel de gemiddelde rentevoet van binnenkomst en uitgang van de eenheid van geld." Add Wagiran.

Aan de lokale vraag in Noord-Sumatra grote partij wordt meestal gebruikt voor de tuin van het hotel, Plaza, luxe woningen, overheidsgebouwen, particuliere sector en de grootste in de afgelopen 2 jaar is dit voor de tuin stad Medan. De zakenman belang hier anders dan om verschillende types van intresten heeft ook het ontwerp expertise van een kleine tuin die uit de opleiding van de regering, de meeste van autodidact leren of het delen van ervaringen tussen de bloemen. Flower teelt in het dorp werd gestart door iemand die bermarga Sihombing in de jaren 1980.

"Jaar 90's had ik 3 dagen van de opleiding kan worden van Landbouw Deli Serdang wijk met de administratieve en boekhoudkundige activiteiten, motivatie, de teelt van technisch belang omvatten klonen, bemesting, bestrijding van plagen voortzetting en behandeling, en marketing materialen en het bepalen van de prijs." Woorden Anton Sihombing (40), die is de teelt van bloemen menggeluti sinds 1990 met een kapitaal van 25 miljoen Rupiah ditabungnya van personeelsleden die werkzaam zijn als een plantage in pekan Baru, voordat hij een duik in de wereld van bloemen.

"Wij kijken uit naar de regering, zodat als er een aanbesteding voor de uitvoering van grote projecten grote tuin kan terdistribusi goed. Dat is ons belang dat de kleine kunnen is ook een grote deal. Nu hebben we nooit de bulk-project, maar verwacht van een koper voor het verbruik van huishoudelijke decoratie. "Anton hoop dat alle klagen. "Het project helpt ons, want als er sprake is van een tuin uitvoering van het project en de uitvoering kosten van het aanbieden van belang permeter bereiken Rp 150.000, -. Stel je voor als ik kan los van de stad, parken langs de 1 km? "Toevoegen Anton.

Verschillende methoden die worden gebruikt door de campagne, die hebben deelgenomen aan tentoonstellingen belang, zowel lokaal in Noord-Sumatra en in het nationale niveau, sommige zijn al mempulikasikan via haar website.

"Maar op 3 weken van te late consumenten is vrij rustig, waarschijnlijk omdat veel mensen die geld gedoneerd aan de Tsunami Ramp in Atjeh, dus terwijl ze niet te kopen terfikir bloemen. Maar over 2 jaar wanneer de bevolking van Atjeh absoluut nodig om te beginnen met bloementuin aan het huis. "Add Edi gag tijdje.

Edi broers hebben 8 personen, 6 personen hebben de sarjananya op universiteiten op verschillende plaatsen in Indonesië, en 2 andere zusters die in studie. Bachelor in de economie van een van de universiteiten in Singapore wordt nooit zwerven om te werken als een personeelslid plantage in Bengkulu, maar ook andere redenen dan het inkomen, hij vindt ook bakatnya sinds junior high school zitten in de stoel, in de teelt van bloemen. Dus dat in het leven keerde hij terug naar de bloementuin van zijn familie, ook al had hij opende een motorfiets showroom in de stad Medan, maar zal hij terug in de bloem bedrijf.

Uiteraard is hier in het klein bedrijf bleek ook kebiasaannya. Andere zaken weergegeven, dat wil zeggen dat de werkzaamheden van het vervaardigen of montage bloempotten gemaakt van cement en van het land (bijvoorbeeld gerabah). "Er zijn meer dan 30 bedrijven naar de homepage bloem pot die groeit in het dorp van de werknemers met minstens 6 personen elk 1 home-industrie en een aantal van hen doen op deskundigen uit Midden-Java." Woorden Wagiran verpakking.

In aanvulling op de binnenlandse industrie bloempot ook meer dan 10 gezamenlijke workshop van de stalen pot rack unaniem vastgesteld terrasvormige niveaus te bereiden op een pot van bloemen. Bengkel las ook absorberen arbeid in 2 tot 4 mensen per-bengkelnya.


Wie Fabrikanten Flower?

3 van de bende te noemen, als we willen gaan veel verder, nog steeds in hetzelfde dorp, zijn er ongeveer 80 gezinnen van boeren die kunnen worden opgeroepen een producent van deze bloemen.

"We hebben de belangrijkste bloemen die worden verkocht door handelaren die hebben interesse in de corridor Darmo, Madirsan, de middelen en de bestaande handelaars in de straat Medan - Tanjung Morawa." Udin Saragih Woorden (32), wetenschapper jebolan economische Sisingamangaraja Universiteit (USI) XII, Medan.

Samen met zijn echtgenote, Udin beheren van het land in 1600 M disewanya waard Rp 200.000, - voor de ontwikkeling van een speciale pertahun Rose (Rose). Op de grond voor de bouw van dit Udin 5 sungkup (plastic huis - een huis van glas - de omvang, breedte 2 lengte M 7 M 1.5 M en hoger) die in staat is aan 5000 polybek (bijvoorbeeld palstik berdiameter 5 cm bodem bevat humus is klaar om te worden geplant stek stengel rozen).

Met het mislukken van 10%, binnen 2 weken stengel rozen die geteeld kan worden verkocht aan de handelaars dat de prijs varieert afhankelijk van het type; Mawar Merah Medan en Rp 100/pohon White Rose, Baby Rose met een kleine bloem steeg Rp 175 / boom, de Red Rose Heart (origineel teelt van Bogor) 225/pohon Rp, RP Ivoor Roses Geel 350/pohon, Maleisië Roses (gele kleur, de cultuur van Maleisië) Rp 500/pohon, Holand and Roses Roses Batik (kleuren, zoals batik) 1000/pohon Rp.

Meestal is de prijs gestegen hoger dan het origineel omdat budidayanya ver, omdat de moeilijkheidsgraad mengurusnya. "Als het regenseizoen, ook velen die niet groeien rozen, terwijl de zomer, zelfs als het groeit en het niveau van het niet lager is." Udin woorden.

Hoewel het niveau van de producent de prijzen zo laag, maar niet afvragen of we willen kopen in de straat Medan - Tanjung Morawa prijs kan stijgen 10-voudig en zelfs rozen Holand Batik kosten kunnen bereiken Rp 25.000, - tot 35.000, -. Dit komt doordat de producenten zijn zeer verborgen, bedekt door olie palm plantage en een aparte vallei wordt gebruikt door de landbouwers te verhogen rijst, up-to mensen rond de stad Medan zelden weten.

Echter, vanaf 5 sungkup Udin hebben een rotatie om de 2 weken kan genereren Rp 5625000, - met een kapitaal uitgaven, buiten energie, ongeveer Rp 500.000, - die bestaat uit; polybek loon van Rp 8, -/satuan, meststoffen, vitaminen , verser en anti-plaag.


Iswan Kaputra
Maatschappelijk werkers in BITRA Indonesië, Medan &
Voorzitter van de Algemene Society Forum Labuhan Batu (FORMAL).

Tidak ada komentar:

Posting Komentar