Senin, 27 April 2009

Traditionele landbouw + poly = ecologische en economische


Op het gebied van de hoge gronden op het eiland Sumatra in het merendeel van de agrarische gemeenschap van planten met een zeer traditionele manier (dwz landbouw patroon met sub-systeem of met de natuurlijke goedheid). In Indonesië, zowel het eiland Sumatra, Nusa Tenggara, Sulawesi, Kalimantan en Papoea, de landbouw-gewassen van de vorige generatie nagelaten door het patroon is bijna hetzelfde, namelijk sub-systeem.

Landbouw patronen meestal gebruik van deze manier om de fabriek gewassen zoals durian, duku, pecannoot, suikerpalm (natuurlijk, groeien uw eigen, dibiakkan door wilde dieren zoals civet kat), arecanoten moer, banaan, tamarinde gelugur, mangosteen enz.. Onder planten, veel planten, die ook al in het land als erfenis door hun vaders.

Speciaal voor Sibolangit, ongeveer 30 km ten zuiden van de stad Medan, aan agrarische gemeenschappen is ook hetzelfde. Gebieden die bewoond wordt door de meerderheid van etnische Batak Karo is het gemiddelde gezin heeft 4 hectare grond, maar het land is niet het meest, de enige gemeenschappelijke tuin of boerderij hun durian seizoen wanneer de vrucht of de andere dat zij de dikebun (al het naderen van de periode seizoensgebonden fruit), als je van hun nieuwe drukke struik hark in de tuin, zodat wanneer de durian vruchten daling kan worden gezien en onmiddellijk kunnen worden genomen voor de verkoop, want als hij ziet er niet oud en vervolgens Akan rot fruit.

Ondertussen, als er geen sprake is van seizoensgebonden fruit en tuin Akan verlaten, boeren meestal Akan Professi schakelaar voor een tijdje te worden handelaren, angkot of taxi chauffeur in de stad Medan of wandelen voor een dag, terwijl de arbeider in andere regio's.


Arif traditionele, ecologische en economische

De traditionele landbouw patroon is inderdaad erg vriendelijk met de natuurlijke, verstandige en ondersteuning van het ecosysteem, omdat de planten met de verschillende soorten van de landbouwers in de tuin zorgt ervoor dat de verschillende dieren in leven blijft, omdat de beschikbaarheid van de voedselketen voor de flora en fauna die er wonen wakker. Heel anders dan het patroon van de monocultuur plantages!

Echter, alleen al voor de veeleisende natuur en het milieu, over hoe de mensen de buurt? Vraag is wat triggers van opleidingsnetwerken op het platteland (BITRA) Indonesië, Medan, het ontwikkelen van een tuin met een patroon van poly mensen in 1997 geleden. Poly dit concept, waar mensen houden kebiasaannya met traditionele tuinieren, maar doen dat intensivering van de grond die kan worden productiever en hebben een hoge economische machteloos tegen de grond. Aan de andere boer is niet langer een dagloner, of in andere plaatsen, want het kan een bestuurder en een tuin die vereist dagelijkse activiteiten kotinuitas hoog genoeg is. In het concept van poly boeren te planten meer van de aanbevolen 4 types van planten in een tuin bestrating. Trouwens, de andere boeren in de omgeving moet ook geen aanplant van rijst om te voldoen aan de fundamentele behoeften die niet afhangen van de beschikbaarheid van rijst uit andere regio's.

Nu de boeren zeggen, met deze boerderij polydruggebruik ze zich veiliger voelen en werk-voorsprong voor de tuin. Zin dat ze in economisch opzicht veilig, omdat ze bijna elke dag nu kunnen profiteren van de tuin. Namelijk suikerpalm disadap niranya setian dag, bananen en cacao barangan elke week is er een geel fruit, zuur & Pinang gelugur elke maand is een goede manier uit de boom, start de rijst geel goud elke 6 maanden, durian, mangosteen en duku oogst feest, elk een jaar .

Ook wanneer een van de prijs van de landbouwproductie als gevolg van goedkopere spel van de handelaars, landbouwers poly voor dit geen probleem, omdat de prijs van bepaalde grondstoffen, de andere hoog.


Waarom poly?

Sibolangit dit gebied belooft veel hoop voor de gemeenschappelijke tuin voor de productie belooft ook hoop voor de mensen rond te produceren en krijgen de resultaten voor de welvaart. En heuvel helling gebieden (valleien, glooiende rollend) met een hoogte van 300 tot 600 boven de zeespiegel (DPL) biedt een koele klimaat en goede regenval. Rond het gebied dan er zich ook worden doorgegeven door 2 rivier, rivieren en rivier Landbouwers Betimus. Van deze situatie nodigt mensen nog steeds voor het behoud van de natuurlijke ruimtelijke ordening met de poly. Ze hebben ook organisaties pelestari de rivier is vernoemd Rivier Forum Gemeenschap zorg (FMPS) dat de bouw van het afweersysteem en oogsten rivier ikannya samen met de periode vermeld. Naast het behoud van FMPS ook regels en beperkingen, de beperkingen op destructieve visserijpraktijken, zoals het gebruik van vis bommen, vergif en elektrische (tuba), maar de visserij, en sleep menjala nog steeds gerechtvaardigd is, wanneer er sprake is van een dorp of rurale bevolking die nog steeds in strijd is met het verbod sancties morele en sociale onderwerp. Zij mengistilahkan rivier de instandhouding en biotanya deze term met Lubuk Larangan. Ze werken ook voor het reinigen van de rivier (van niet-organisch afval) elk 1 jaar.

In feite het bovenstaande is een concept dat is hoger dan polydruggebruik, die wordt een mix van landbouw of landbouw combineren tussen gewassen, vee, peikanan en ekowisata, maar we durven niet beweren dat de landbouw is dat we vanwege mix landbouw en vee niet perikanannya het maximale, wat betekent dat niet alle landbouwers moeten toepassen vee en vissen in de tuin, zijn slechts een deel van de boeren. Dat we daarom poly.

Poly is een systeem van de landbouw of voor agrarische model dat economische, ecologische, berbudaya, zich kunnen aanpassen en humaan. Dit model van de landbouw is ook een model van duurzame landbouw. Poly-model van de landbouw is een correctie van de totale agrarische monocultuur model.

Poly afgeleid van het woord poly betekent veel en cultuur: de fabriek. Betekent letterlijk poly model met vele soorten van landbouw-gewassen op dezelfde grond. Poly-model van de landbouw is niet te Gado Gado-of overlapping is geen sari, sari overlappende model omdat alleen bekend semusim op landbouwgewassen. Poly-model van de landbouw op basis van de fasen van jaar tot jaar, de toestand van ecosystemen zullen beter. Planten ontwikkeld en natuurlijke omstandigheden zullen meer perfect en stabiel. Bovendien, als de planten zijn moeilijk te bereiken van de maximale leeftijd en niet meer productief, stengel erg groot is zal het voor de boeren rendabel te verkopen en snijd het hout is natuurlijk een zeer hoge economische waarde.

Poly Akan integreren verschillende technologieën diselaraskan met de teelt van planten die Penologie en aspecten van de lokale en de duurzaamheid van de natuurlijke hulpbronnen.


How to Start een poly?

Landbouwgemeenschap dat traditioneel als wij noemen het een bovengemiddeld zeker al over de grond en plantaardige oorsprong. Zodra er een consensus tussen het begin van de boeren in een grote tuin tapijt, moeten we beginnen met de mapping systeem tuin Participatory Rural Appraisal (PRA). Nadat de beelden verkregen met verschillende soorten tuinplanten in de fabriek moet worden besloten welke van de grote afstand van de vergadering van de groei ditebang moet bieden voor de regelgeving om in de zon, waar het zonlicht nodig is door de nieuwe planten, of planten een lagere fotosinthesis in het proces. Dus als de fabriek zou worden ontwikkeld, is een cacao en bananen planten barangan (met het oog op optimaal ruimtegebruik en resultaten), dan wordt de poly is een concept dat is zeer toepasselijk, omdat de oude planten kan een high-filter maskers en de zon niet te springen de plant hoeft niet de volle zon (50-70%).

Plant afstand verordening is ook belangrijk dat de concurrentie doet zich niet voor de benodigde voedsel planten, elke plant moet een belangrijk element van hetzelfde voedsel nodig is, zoals de potig elementen, maar hebben ook verschillende voedsel behoeften van de planten als er meer gediversifieerd zal stabiliseren de voorwaarde grondgebruik en natuur.

Aard van de plant volgens de plaatselijke tuin poly model petai is durian, Pinang, sirsak,-complexioned, duku enz.. De redenen voor de behandeling van; 1). Petai fabriek verlaat is niet zwaar, makkelijk te verval, en is er vruchtbaar land en de herfst produceren. 2). Durian boom, de vrucht en laat waardevolle ekonimis gemakkelijk verval. 3). Pinang & kokosnoot hoge boom is niet zwaar (in de schaduw onder de planten uit de zon), de economische waarde en nodigen mier. 4). Sirsak produceren en nodigen een werkende mier om plagen en ziekten. 5). -complexioned & duku produceren en niet al te zwaar.

Runderen dienen als de juiste een van de onderdelen is een poly kippen, geiten, runderen en buffels vanwege de kotorannya kan worden gebruikt als meststof, maar specifiek voor de geit te kunnen volgen moet niet eten van de nieuwe planten. Bijen helpen fabriek een andere bruiloft bloemen en honing produceren.

Terwijl de vis. In feite is de vis volgens wat hield de stroom van de rivier die dwars door de tuin polydruggebruik, maar de vis moet worden aangepast aan de omstandigheden van het water (ras, of stil) en de beschikbaarheid van voedsel in de rivier, en ook de temperatuur en de zuiverheid van het water. Voor vis, indien het land niet de stroom van de rivier kan worden gemaakt vijver of moeras van de bestaande natuurlijke

Verschillen in de tuin en poly monocultuur herziening van de plaag of ziekte, zijn op de poly plaag of ziekte is zeer beperkt omdat de plagen krijgen voedsel van andere planten die groeien op het land, maar niet over de waarde van de economische productie, maar ook niet verstoren de productieve planten, zoals gras en Perdu plant (heester).

Poly-model kan ook voorkomen dat de erosie op de rotsen van de rivier of de stroom van regen water dat stromen in het bodemoppervlak.

Ter verbetering van de bodemvruchtbaarheid, de dingen die moeten worden ontwikkeld op poly is het handhaven van een tuin ecosysteem, compost maken, niet om een plaag uitgeroeid met chemische bestrijdingsmiddelen, vee te houden en het behoud van het unieke dat een bepaalde regio.


Beperkingen of Ongedierte & Ziekten oplossing

Reizen uit het leven van de landbouw sinds de poly-patroon of model boeren in de hooglanden Sibolangit maximaliseren bodemgebruik en de ontwikkeling van gewassen met cacao (deze nieuwe fabriek voor de gemeenschap) in de manier waarop de cacao-oogst behandeling begon plantenplagen en beginnen te verschijnen, plagen en ziekten kunnen niet door anderen plagen, vooral vruchten boor cacao (PBK). Dus het probleem is gedaan in de School Field Cacao poly model (SL-poly) Sayum in het dorp van Sabah, die een combinatie is van de boeren uit de dorpen in 6 districten Sibolangit, poly tuin met circa 500 hectare.

In de SL-poly boeren leren technische kwesties, zoals 1). Biologische bestrijding van plagen te boren Cacao Fruit (PBK). 2). Zwarte Semut vermenigvuldiging bij planten om ongedierte en Helopeltis sp boor Cacao Fruit (PBK). 3). Techniek van het maken van kunstmest bokashi (bokasi rijst stro & leder biah cacao). 4). Het maken van compost met behulp pembusuk afval bokhasi (PSB). 5). Vermenigvuldiging van de schimmel Trichoderma Sp antagonis (schimmels die de root ziekte schimmel, maar geen schade veroorzaken aan de installaties). Diverse pesticiden en groente (uit natuurlijke materialen en bevat geen giftige chemische stoffen), natuurlijke meststoffen en technieken van de behandeling, kappers enzovoort. Om een lijst van materialen, het maken en mengaplikasikannya over hoe lezers kunnen contact opnemen met de fabriek aan de afdeling Landbouw, BITRA Indonesië.

Iswan Kaputra, maatschappelijk werker bij BITRA Indonesië, Medan en voorzitter van het Forum Gemeenschap van oorsprong Labuhan Batu (FORMAL).

Tidak ada komentar:

Posting Komentar