Senin, 27 April 2009

Tuanku Rao


"Voetbal Salapan Nan longe tijger is ook bekend in de regio Zuid-Tapanuli. Tapsel Society op dat moment de meeste nog volgen Pagan (een vorm van animisme), met succes diislamkan door de titel Pongkinangolngolan Sinambela Tuanku Rao, Hamonangan Harahap Tuanku titel Tambusai, Mansur Marpaung Asahan Tuanku titel, Tuanku titel Jatenggar Siregar Ali Sakti en een aantal andere jongeren die een studie islamitische godsdienst en de tactiek van de oorlog met Tuangku Nan Renceh in Kamang, Luhak agam, Minangkabau. "

Bedoeld als tijger Nan Salapan omdat het aantal van acht leden, namelijk: Tuangku Nan Renceh, Tuangku Kubu Sanang, Tuangku gebied Laweh, Tuangku de LUA, Tuangku Galuang, Tuangku Koto Ambalau, Tuangku Pamansingan en Tuangku Slechte Hajj.

Volgens DP Asral, een waarnemer geschiedenis Bukittinggi Minangkabau herkomst, de mate tuangku hun kleding niet alleen omdat zij erkennen en begrijpen en de praktijk is de leer van de islam met het goede. Maar meer omdat ze durven berjauang geleide troepen vielen de kolonisten. Dit betekent dat ze elite, of gewoon de naam geleerden die tijd.

Parlindungan Onggang woorden in het boek Tuangku Rao, Nan Salapan tijger, ook wel bekend als Darul Islam Presedium Staat Minangkabau op tijd. Tuangku Nan Renceh hun gezicht als voorzitter van Presedium. Idealen Nan Renceh zeer groot. Hij wilde bevrijden ox Grond (Indonesië) uit de duisternis van de islam en cengkraman kolonisten.

Als een eerste stap, Groep Acht is een zwarte deken van Minangkabau dak. Minang maatschappij op dat moment dat de gewoonte terlena reveler, genieten van het leven met het gokken menigte sabung en kip, het belangrijkste doelwit te worden gereinigd.

Historisch record, dit niet het reinigen van het bedrijfsleven is weer een hand. Voor mensen die willen genieten van de gebruikelijke wereldse, voelen kesenangannya terusik. Daarom hebben zij ook een verzetsbeweging tegen de witte leiding Nan Renceh. Dankzij de vastberadenheid en de looptijd van het plan is ook wit, uiteindelijk Ranah Minang kan ook de dominee.

Volgende ontspannen de strijd Nan Salapan produceren vrede tussen de inheemse en folk religie in Minangkabau in het jaar 1834. Vrede is ook bekend als Bukit Marapalam van de ABS-termijn draagt SBK (Traditioneel Basandi Syarak - Syarak Basandi Kitabbullah).

Tuangku Nan Renceh niet zelf aanwezig zijn bij het vredes-inspanning omdat hij werd gedood in de strijd tegen Nederland in Bukittinggi, 1826.

Voetbal Nan Salapan longe tijger is ook bekend in de Zuid Regionale Tapanuli. Tapsel de gemeenschap op dat moment de meeste nog volgen Pagan (een vorm van animisme), met succes diislamkan door de titel Pongkinangolngolan Sinambela Tuanku Rao, Hamonangan Harahap Tuanku titel Tambusai, Mansur Marpaung Tuanku titel Asahan, Jatenggar Siregar Ali Sakti Tuanku titel en een aantal andere jongeren die een studie religie Islam en de tactiek van de oorlog met Tuangku Nan Renceh in Kamang, Luhak agam, Minangkabau.

Indien worden, wat de Tuangku Nan Renceh tijdens perjuangannya, zoals geschiedenis merkt ook op, zeker niet kunnen worden vrijgesteld van het bestaan van het Trio teruggekeerd uit de Hajj in Mekka late 18 e eeuw. Ze zijn Piobang Hajj, Hajj en Hajj Sumanik Slechte. Derde persoon heeft een deskundigheid op het gebied van hun respectieve insluitcode begrijpen wahabi in Ranah Minang.

Sommige van de toelichting, Piobang is afgestudeerd aan de Al-Azhar Universiteit, dat was het leger van Egypte en vervolgens bij het Turkse leger tegen Napoleon. Laatste Piobang hebben een belangrijke positie kolonel. Hajj Sumanik berpanglat burgemeester, hij Piobang vrienden in Al-Azhar is ook het leger tegen Napoleon. Terwijl de Hajj is een arme een op deze lange mengambara islam in Arabische schiereiland.

Trio Hajj, aangezien dit de kepualngan naar hun huis, helpen in de strijd Renceh Nan verdedigen Islam in Syariat Ranah Minang. Zij bouwen ook een kracht van oorlog, de basis leggen en de strijd tegen de colonizers.

Padri vorming van de Hajj Piobang eerder plebejer leger. Maar is gestructureerd om tidy dorp (nagari-nagari). Nagari staat aan het hoofd van het leger commandant in de landelijke gebieden.

Sommige litelatur opgemerkt, bij het verdedigen van de islam in Minangkabau Syariat die tijd, elke plaatselijke autoriteit Tuangku bij de uitvoering van het systeem de eerste steen (een steen wanneer de laatste boord te worden verhoogd tot het huis).

Wat als bij het onderzoek in de ochtend de steen is niet nat door water wuduk dageraad gebed, dan is de persoon zich in de top van het huis is niet islamitisch. Uitvoering is uitgevoerd in de plaats. Straf varieert, variërend van een beroerte te trainen recht.

Terrein voor Luhak gegevens, de specificiteit is bekend Taungku Lintau (of ook wel Tuangku Alim Tahu). Hij is beroemd om parajuritnya een zeer actieve fundament controleren elke ochtend in elk huis van de bevolking. Wilde paard mond soldaten in deze zeer vrees Hem door de dader Syariat religie.

Maar dit alles is het verhaal van het verleden. Nu slechts herinneringen. Probleem of niet te nat de stenen fundering van het huis van de ochtend gebed, niet langer hoeven te worden herzien en mengingatkannya, keculai zelf elk.

* A.S. Patimarajo

Andere bronnen: Mangaradja Onggang Parlindungan Siregar, "Pongkinangolngolan Sinambela mate Tuanku Rao, Terror islam sekte in Tanah Batak Hambali", Uitgever Tanjung verwachtingen, Jakarta, 1964.

Pongkinagolngolan geboren dynastie van de familie Koning SM. Vanwege familie conflict en animisme ganasnya leven op dat moment, waardoor ze de slachtoffers, gestrande als weesgeneesmiddel en een floater in de verschillende regio's.

Mother's Pongkinangolngolan is gana Sinambela, dochter van Singamangaraja IX, terwijl zijn vader is de jongere broer prins Gindoporang Sinambela uit Singamangaraja IX. Gindoporang en Singamangaraja IX is de zoon-zoon Singamangaraja VIII. Zo heeft het kind Pongkinangolngolan donkere relatie tussen de dochter gana Sinambela oom, prins Gindoporang Sinambela.

Gana Sinambela de eigen zus is Singamangaraja X. Hoewel als een kind geboren buiten het huwelijk, zeer Singamangaraja X keponakannya liefde en verwennen. Om de naam van het geslacht, is het niet mogelijk gezien Sinambela clan, omdat zijn moeder bermarga Sinambela. Maar de clan is zeer belangrijk voor de Batak volk, zodat X Singamangaraja een oplossing te vinden voor dit probleem. X Singamangaraja jongere broer heeft een andere vrouw, Sère Sinambela dochter, die getrouwd Jongga Simorangkir, een district chief. In een traditionele ceremonie, de pro forma Pongkinangolngolan "verkocht" aan de Jongga Simorangkir en Pongkinangolngolan nu bermarga Simorangkir.

Echter, de geboorte buiten het huwelijk is bekend door 3 mensen Datu (geestelijke leiders) onder leiding van Datu Amantagor Manurung. Ze voorspellen dat op een dag Pongkinangolngolan Akan vermoorden oom, Singamangaraja X. Daarom Pongkinangolngolan moet worden gedood.

Toepasselijk recht, X Singamangaraja gedwongen doodstraf op de neef disayanginya. Maar hij besloot dat Pongkinangolngolan niet dipancung zijn hoofd, maar zal worden verdronken in Lake Toba. Hij vastgebonden op een houten body en belast met de stenen die zinken.

Aan de rand van Lake Toba, Singamangaraja X zogenaamd om herziening van het verleden, maar met de Elephant dicht verpakt erfstuk Keris hij los touwen die zich binden Pongkinangolngolan, terwijl in een lederen etui met het geld terug naar de zilveren jurk Pongkinangolngola. Dit besluit is niet bekend bij de Datu, want anders dan een gesloten lichaam, het lichaam ook gesloten dat Putri gana Sinambela omarmen en rouwen zoon kesayangannya.

Pongkonangolngolan orgaan dat verbonden is aan de raft hout gebracht aan het meer en vervolgens te ontdoen van het water. Na de succesvolle introductie stenen uit het lichaam, met een greep op het hout Pongkinangolngolan bereikt Asahan rivier, waar het vervolgens de buurt Narumonda, hij wordt gevoed door een visser, Lintong Marpaung.
Na vele jaren op het gebied Angkola en Sipirok, Pongkinangolngolan besloten om naar de Minangkabau, altijd druk, want op een dag worden erkend als personen die de doodstraf dijatuhi door Raja Batak.

Bron: http://bakkara.blogspot.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar